Werkplaats

Wat er bij ons op de werkplaats gebeurt

De schadereparateur legt de schade aan je auto vast. Zo wordt duidelijk hoe lang de reparatie ongeveer gaat duren, hoeveel het ongeveer gaat kosten en of er eventueel onderdelen besteld moeten worden.

Daarna brengt hij u op de hoogte of u er mee instemt om de schade te laten repareren.

Als er sprake is van verzekeringswerk zal dat voor u geregeld worden.

Het proces begint met het demonteren van de beschadigde onderdelen. Naast het herstellen van onderdelen door middel van plaatwerken en/of uitdeuken vervangen we indien nodig ook plaatdelen.
Kunststofdelen, zoals bumpers, worden eveneens herstelt waardoor deze niet vervangen hoeven te worden. Het is zelfs mogelijk plaatdelen uit te deuken zonder dat deze daarna opnieuw gespoten hoeven te worden.

Bij beschadigingen aan het chassis of de wielophanging vervangen we de benodigde onderdelen. De maatvoering wordt door middel van richtbanken en uitlijnapparatuur afgesteld op de door de fabrikant opgegeven waarden.

Na de plaatwerkerij, en eventueel het richten, gaat de auto naar de spuiterij. Daar worden de niet te spuiten delen afgeplakt en de vervangen of herstelde delen worden voorbewerkt om gespoten te worden. Het voorbewerken betreft het opschuren van de plaatdelen en deze delen voorzien van grondlak. De autospuiter brengt in de spuitcabine zorgvuldig een nieuwe laklaag aan.

Nadat de auto de spuiterij heeft verlaten en voldoende droog is, worden de resterende onderdelen gemonteerd. Tevens worden de nieuwe plaatdelen met een anti-corrosie middel behandeld en vindt de laatste technische controle plaats.

werkplaats1werkplaats2carfix3

Car-Fix
Voor goede service en hoge kwaliteit
035 – 5230122
06 – 20900876
De koffie staat klaar
Volg ons op Facebook